Zonnepanelen van Duurzaamnu.nl

Wij leggen u graag uit wat het voordeel is van onze panelen.

Check mijn postcode!

Duurzame energie opwekken

Het begint allemaal met zonnepanelen

Wij geloven in een duurzame wereld. Een duurzaam energienet is daarin onmisbaar. Als voorloper in de energietransitie zetten wij ons in om zoveel mogelijk zonnepanelen te installeren op ieder geschikt dak. U vindt onze zonnepanelen inmiddels op meer dan 10.000 woningen in Nederland.

 • Design & prestaties

  Prachtige diepzwarte uitstraling en hoog vermogen door PERL-technologie. Anti LID/PID, gehard glas en bovendien 25 jaar garantie.

  >
 • Getest en gecertificeerd

  Wij achten veel waarde aan kwaliteit. Daarom zijn onze zonnepanelen allemaal TÜV getest en gecertificeerd.

  >
 • 25 jaar all-in garantie

  U bent 25 jaren lang verzekerd van een werkend zonnepaneelsysteem.

  Check direct de mogelijkheden op uw postcode >

Energie omzetten

De omvormer maakt de stroom bruikbaar

De omvormer vormt het hart van jouw installatie. Het zorgt ervoor dat energie van de zon wordt omgevormd tot bruikbare elektriciteit voor in jouw woning. De data van jouw opbrengst wordt verstuurd naar jouw zonnepanelen app. Zo zie je precies hoeveel zonnestroom je opwekt.

Dé omvormer van 2022

Huawei SUN2000-3KTL-L1

Best verkochte omvormer

Door specialisten beoordeeld als beste omvormer van 2021.

Check direct uw postcode >

25 jaar garantie

Wij geven u 25 jaar garantie op onze omvormers. U bent dus verzekerd van een werkend product.

>

Dé oplossing voor schaduw

Huawei Optimizer 450w Sun2000

De beste keuze bij schaduw

Door het gebruik van deze slimme Optimizer wordt voorkomen dat bomen of schoorstenen teveel invloed uitoefenen op uw opbrengsten.

Check direct uw postcode >

25 jaar garantie

Voor zowel onze omvormers als onze Optimizers geldt: 25 jaar garantie!

>
Kies jouw daktype
Kies jouw daktype

Energie inzicht

Live inzicht met de FusionSolar app

Tijdens de installatie worden uw zonnepanelen gekoppeld aan een monitoringssysteem. Hierdoor heeft u live inzicht in de prestaties van uw en panelen en weet u dus precies wat u opwekt en bespaart.

Jouw data is veilig

Door de end-to-end encryption is jouw data veilig. Ook blijft de data van jou.

Live inzicht via 4G

De FusionSolar app van Huawei werkt via een live 4G connectie. Geen kabels en een betrouwbare verbinding.

U profiteert direct van uw zonnepanelen

Uw apparaten werken op zonnestroom. Goed bezig!

De door uw zonnepanelen opgewekte stroom wordt direct gebruikt door uw apparaten thuis. U kunt hierbij denken aan uw koelkast, diepvries, vaatwasser, computer, lampen en dus alle andere elektrische apparaten. Indien u meer opwekt dan dat u op dat moment verbruikt, dan wordt het overschot terug geleverd aan het energienet.

Tip van ons: probeer zoveel mogelijk van uw eigen zonnestroom direct te gebruiken. Zo helpt u de energietransitie en bereidt u zich alvast voor op de toekomst. De FusionSolar app helpt u hierbij.

Terugleveren aan het energienet

Als uw zonnepanelen meer stroom opwekken dat dat u op dat moment verbruikt, dan wordt het overschot teruggeleverd aan het energie niet. Dit noemen we dus ook wel terugleveren.

Net

Salderen

Uw eigen opgewekte schone energie wordt automatisch verrekend op uw energienota met uw stroomverbruik. Dit noemen we salderen. Het komt ook voor dat u meer opwekt dan dat u zelf verbruikt. In dat geval levert u dus ook stroom terug aan het net. Hiervoor krijgt u van uw energieleverancier een terugleververgoeding. Dit betreft meestal het ‘kale’ stroomtarief, dus zonder BTW en energiebelasting.

Anderen kunnen ook meeprofiteren van de door u opgewekte duurzame energie!

Energie die u zelf niet gebruikt en dus teruglevert aan het net, is ook voor uw omgeving beschikbaar. Dat betekent dat ook uw buren gebruik kunnen maken van de door u teruggeleverde energie en dat het dus niet verspild wordt.

Op weg naar Slimme energie

Zonnepanelen van Duurzaamnu.nl

Wij geloven in een duurzame wereld. Een duurzaam energienet is daarin onmisbaar. Als voorloper in de energietransitie zetten wij ons in om zoveel mogelijk zonnepanelen te installeren op ieder geschikt dak. U vindt onze zonnepanelen inmiddels op meer dan 10.000 woningen in Nederland.

Check hier uw postcode >

Solar Fusion App & Software

De FusionSolar app biedt een breed scala aan functies voor het eenvoudig beheren van uw zonnepanneel- of PV systeem. Energie management opties en intelligente diagnostische data worden op een heldere, visuele manier weergegeven. Voor een veiligere energieconsumptie, beter beheer en een optimale controle.

Check hier uw postcode >

Sla uw duurzame energie op!

Het komt af en toe natuurlijk voor dat u meer energie opwekt dan dat u op dat moment verbruikt. In dat geval wordt het teruggelevert aan het net en profiteert u niet maximaal van de door u opgewekte energie. Dat is zonde! Sla daarom uw energie op in onze accu’s, zodat u het later kunt gebruiken.

Check hier uw postcode >

Vragen over onze producten

Het aantal zonnepanelen is afhankelijk van uw stroomverbruik. Daarnaast zijn een aantal specifieke kenmerken van uw dak ook belangrijk, zoals de oppervlakte, oriëntatie, hellingshoek en of er sprake is van schaduwvorming. Met meer dan 10.000 installaties ervaring, kunnen we u precies vertellen wat in uw situatie het beste is voor uw dak.

Over het algemeen hebben zonnepanelen weinig onderhoud nodig. Er zitten geen bewegende delen in de installatie die voor problemen kunnen zorgen en de panelen worden niet snel vies. Zonnepanelen worden namelijk altijd schuin geïnstalleerd. De hellingshoek van de panelen zorgt ervoor dat bij elke regenbui de zonnepanelen weer schoonspoelen. Voor zonnepanelen die dicht bij een drukke weg staan, kan het nuttig zijn om af en toe de panelen schoon te maken met kalkvrij water. Wij adviseren om dit alleen te doen wanneer de opbrengst van je zonnepanelen substantieel terugloopt, bijvoorbeeld tijdens lange droge periodes.

Een huis voorzien van zonnepanelen is niet altijd mogelijk. De ligging, het dak zelf en de ruimte om het huis spelen allemaal een rol. Kunt u de volgende vragen allemaal met ‘ja’ beantwoorden? Dan is uw dak hoogstwaarschijnlijk geschikt voor zonnepanelen.

Wij kijken graag met u mee. Doe de GRATIS dakcheck! Het is super leuk om te ontdekken hoeveel energie u met uw dak kan opwekken.

Bij het kiezen van de beste omvormer voor uw zonnepanelen letten wij op verschillende dingen, zoals het totale vermogen van alle zonnepanelen, de oriëntaties van de zonnepanelen en of er schaduw valt op de zonnepanelen.

Heeft u geen of beperkte schaduwvorming op uw dak en liggen uw zonnepanelen op hetzelfde dak in één of twee hellingshoeken? Dan is een serie-geschakeld systeem een passende optie voor uw dak. Heeft u een situatie met veel schaduw of een specifieke situatie met meerdere dakvlakken? Dan is in sommige gevallen het parallel-geschakelde systeem de beste keuze.

Op onze zonnepanelen zit een fabrieksgarantie van 25 jaar. Dit betekent dat als er in de eerste 25 jaar iets technisch niet goed is met de zonnepanelen, dit binnen de garantie valt. Daarnaast hebben de zonnepanelen een lineaire vermogensgarantie van 25 jaar. Dit houdt in dat de zonnepanelen na 25 jaar nog minimaal 80% van hun oorspronkelijke vermogen moeten opwekken.

Er bestaan verschillende elektriciteitsmeters, waarvan twee geschikt zijn voor teruglevering van zonnestroom. Met een slimme meter wordt zowel de geleverde als teruggeleverde energie van de zonnepanelen op een correcte manier geregistreerd. Een slimme meter in combinatie met zonnepanelen is de garantie voor een zorgeloze en correcte saldering door het energiebedrijf. Daarnaast is een ferrarismeter, te herkennen aan de draaischijf, in principe ook geschikt voor zonnepanelen. De meter draait namelijk letterlijk terug. Een kanttekening bij deze energiemeter is wel dat het energiebedrijf door het terugdraaien niet de salderingsregels wil toepassen.

Als uw zonnepanelen energie produceren op een moment dat je het niet zelf verbruikt, dan wordt uw stroom geleverd aan het energienet. Uw energieleverancier betaalt u dezelfde prijs als u nu betaalt voor uw energie (gemiddeld 0,21 euro per kWh). Levert u in totaal meer stroom terug dan dat u afneemt? Dan krijgt u hier een terugleververgoeding voor.